vrijdag 22 november 2013

Frozen Duck Games: Een introductie

Hey, en welkom op de blog van Frozen Duck Games!

Wij zijn zeven studenten die Game Technologie studeren aan de Universiteit Utrecht, en als onderdeel van onze studie gaan wij de komende weken een game ontwikkelen. Omdat we uiteraard een fancy naam nodig hadden noemen wij ons "Frozen Duck Games". Wij zullen met je met deze blog op de hoogte houden over het spel, het ontwikkelproces en nog veel meer.

Maar waarom Frozen Duck Games? Toen we bezig waren met het verzinnen van een naam kwamen we al gauw tot de conclusie dat het woord "frozen" erg cool klinkt. Er zit namelijk een z in, en de letter z maakt ieder woord cool. We moesten dus iets met het woord frozen. We begonnen met namen zoals "Frozen Code", maar toen er iemand Frozen Duck riep wisten we dat we onze naam hadden gevonden.

Zoals we net al schreven, we gaan de komende paar weken een PC-game maken. Op moment van schrijven hebben we een goed beeld van wat we precies gaan maken, en in deze blog gaan we dat hopelijk duidelijk maken!

Onze game is geïnspireerd door de arcade klassieker "Robotron 2084" uit het jaar 1982. Waarschijnlijk heb je daar nog nooit van gehoord, en dat is helemaal niet raar, want de meeste teamleden hadden er ook nog nooit van gehoord. We zullen dus kort uitleggen wat Robotron precies voor game is.

Robotron speelt zich af in het jaar 2084. Robots hebben de Aarde overgenomen en de speler moet de laatste mensen redden. Dit kun je doen door, natuurlijk, robots neer te schieten. Robotron was erg revolutionair omdat het speelde met twee joysticks. Hierdoor kon de speler in één richting lopen, en schieten in een andere richting. Het spel was daarom ook erg populair en een groot succes. Robotron is dus een echte klassieker in het shoot 'em up genre.Zoals je in dit filmpje wel kan zien, is Robotron echt een retro game. Wij gaan een game maken die sterk geïnspireerd is door Robotron, maar we gaan moderne technieken gebruiken om een moderner spel af te leveren. De bedoeling is dat het spel dus nog leuker wordt! Er zijn verschillende dingen die wij anders gaan doen.

Graphics en geluid
Hoewel Robotron voor zijn tijd erg indrukwekkend was, snappen we allemaal dat de geluidjes en graphics niet echt meer van deze tijd zijn. Daarom gaat ons spel er natuurlijk veel moderner uit zien. We hebben een obsessie met particles, gaan voor kleurrijke vijanden en donkere achtergronden. Ook bloom staat op onze verlanglijst. Het is voor ons belangrijk dat het spel echt juicy wordt; het moet er leuk en indrukwekkend uitzien, zonder dat het de gameplay verstoort. We gaan natuurlijk ook het geluid onder handen nemen.

Gameplay
Het is natuurlijk leuk als een spel er beter uit ziet en beter klinkt, maar de gameplay is natuurlijk nog steeds erg belangrijk. De gameplay van ons spel zal dan ook best wel veel verschillen van de gameplay van Robotron. Zoals we al eerder schreven, het spel is geïnspireerd door Robotron, maar het is wel echt een ander spel.

Zo zul je in ons spel 360 graden kunnen schieten ipv. 8 richtingen, zijn de levels groter zijn en gevuld met allerlei obstakels en voorwerpen, zijn er verschillende soorten wapens en is er ook een multiplayer modus. Onze game zal speelbaar zijn met een muis en toetsenbord, maar ook met een Xbox 360 controller (of andere controllers die Xinput ondersteunen). Dus, als je een controller inplugt kun je al met zijn tweeën spelen!

De vijanden
De robots in Robotron zijn al best slim en zijn ook leuk om tegen te spelen. Wat ze echter nog niet doen is samenwerken en rekening houden met de voorwerpen/obstakels in het level. In onze game zullen ze dat, uiteraard, wel doen! Vijanden kunnen samenwerken, kunnen paden om obstakels heen vinden en kunnen zelfs het level tegen de speler gebruiken! Sta je naast een explosief? Het zou best kunnen dat een vijand dat ziet en het opblaast door er op te schieten! Ons doel voor AI is dan ook best duidelijk; ze moeten slimmer zijn, maar nog wel steeds leuk om tegen te spelen.

En daarmee zijn we bij het einde gekomen van deze blogpost. We hopen dat jullie nu een goed idee hebben van wat we precies gaan maken de komende paar weken. Uiteraard zal deze blog regelmatig worden geupdate, dus hou hem zeker in de gaten de komende paar weken! Als je meer wil weten over ons team, check dan onze team pagina.

Bedankt voor het lezen, en cya next time!

Frozen Duck Games

Geen opmerkingen:

Een reactie posten